Nieuws Toegepaste Taalkunde

Inhoud syndiceren

Brusselweek van Br(ik en Muntpunt

26 March 2014
23 Apr 2014 - 08:00 - 30 Apr 2014 - 17:00

Van woensdag 23 april tot woensdag 30 april organiseert Br(ik samen met Muntpunt een Brusselweek. Tijdens die week openen al de Brusselse (Nederlandstalige) hoger onderwijsinstellingen de deur en worden er bijzondere activiteiten georganiseerd om de hoofdstad als studentenstad in de kijker te plaatsen.

In Muntpunt, het belevingscentrum aan het Muntplein, worden  de geïnteresseerden opgewacht en geïnformeerd over al de initiatieven.

Meer info over het volledige programma volgt eerstdaags.

 

lees verder

Aanvraagformulieren voor Erasmusprojecten 2014-2015 staan online

24 February 2014

Als student in het hoger onderwijs heb je diverse mogelijkheden om een deel van je studie in het buitenland door te brengen. De bekendste is de Erasmusmobiliteit naar één van de Europese partnerinstellingen van de Erasmushogeschool Brussel. De nieuwe aanvraagformulieren voor enkele maanden studeren in het buitenland staan nu online op onze site.

 

lees verder

Science Bar Brussel: De goede dood

24 February 2014
11 Maa 2014 - 18:00

lees verder

Studentenraad EhB start met Facebookpagina

24 February 2014

Onlangs startte aan de Erasmushogeschool Brussel een geheel nieuwe Studentenraad, met vertegenwoordigers uit verschillende departementen en Schools of Arts. Om de studenten beter te bereiken hebben zij nu een Facebookpagina opgestart. Op deze manier willen zij in contact komen met de studenten van EhB en hun een medium bieden waarop ze een mening over de hogeschool kwijt kunnen.

lees verder

Denk jij soms 'Wtf is Br(ik'? Of eerder '<3 Br(ik'? Deel het mee in deze enquête!

21 February 2014

Een groep studenten kreeg de vraag van Br(ik om een communicatieplan op te maken. Eén van de elementen in hun werk is de creatie van een enquête om  te peilen naar de kennis van en over Br(ik - een zeer relevante démarche voor iedereen die in Br(ik investeert en mee werkt om de organisatie uit te bouwen, zeg nu zelf!

Dus hierbij een oproep naar studenten (en oud-studenten)  om een beter en duidelijker zicht op de werking van Br(ik te krijgen.

lees verder

Talrijke opkomst op de Onderwijsdag van de dienst Onderwijs

11 February 2014

De opkomst op de Onderwijsdag met als thema ‘Maatschappelijke uitdagingen voor het hoger onderwijs….’, georganiseerd door Dienst Onderwijs, was bijzonder talrijk. Op 28 januari woonden niet minder dan 119 personeelsleden, voornamelijk docenten van EhB de Onderwijsdag bij op campus Kaai.

lees verder

Collega's volop in actie op de SID-in's

11 February 2014

Op de SID-in's van Vlaams-Brabant-Brussel en Limburg mochten we heel wat studenten en hun ouders informeren over onze opleidingen. Vooral de collega's van het nieuwe Idea & Innovation Management kreeg heel wat nieuwsgieringen aan hun stand. Maar ook alle andere informanten mochten hun verhaal keer op keer vertellen. Hieronder een slideshow met wat recente foto's van de beurs in Haasrode (SID-in Vlaams-Brabant-Brussel).

 

lees verder

Krokusvakantie? Nee, Openlesvakantie!

10 February 2014

Nog enkele dagen en het secundair onderwijs kan genieten van de krokusvakantie! Maar een slimme scholier profiteert van dat weekje om zijn studiekeuze voor te bereiden...

En dit zijn de mogelijkheden aan de Erasmushogeschool:

woensdag 5 maart 2014

Op de volgende departementen kun je lessen volgen:

lees verder

Gratis Office 365 voor studenten

3 February 2014

Alle Belgische scholen en universiteiten die een volumecontract met Microsoft hebben afgesloten voor hun pc-park, waaronder dus de Erasmushogeschool Brussel, kunnen voortaan aan al hun studenten gratis Office 365 ProPlus aanbieden. Dat is een volledig Office-pakket dat ook offline gebruikt kan worden en waar zelfs videoconferencing in zit. Studenten kunnen de Office installeren tot op vijf verschillende Windows-computers en Macs en ervan gebruikmaken zolang ze er les volgen.

lees verder

Studentenradio XL Air is terug vanaf 27 januari

23 January 2014

Na de blok- en examenperiode is de Brusselse studentenradio XL Air vanaf 27 januari terug te horen via de livestream. Het nieuwe seizoen is voor de zender ook het moment om hun programmaschema helemaal om te gooien en nieuwe programma’s te introduceren.

lees verder

Science Bar Brussel: De media en het klimaat

16 January 2014
11 Feb 2014 - 19:00

Wetenschappers wereldwijd zijn het erover eens dat de aarde opwarmt. Maar over het tempo en de mate van deze klimaatsopwarming bestaan er nog veel onduidelijkheden en controversen. De meningen zijn zeker sterk verdeeld als het aankomt over de mate van de menselijke impact op het milieu en welke verschillende maatregelen getroffen moeten worden.

lees verder

Start je studie in het tweede semester: in februari is het zover

14 January 2014

De Erasmushogeschool Brussel geeft je de mogelijkheid om in niet minder dan 15 opleidingen in februari in te schrijven. Zo kan je al starten met een deel van de lessen en verlies je geen volledig academiejaar. Het tweede semester start op 3 februari 2014. Check echter met de trajectleider wanneer de lessen echt van start gaan, aangezien het soms gaat over een lesvrije week of een stageweek. Wie de trajectbegeleider is lees je door op de links hieronder te klikken.

lees verder

Dagelijks EhB-persoverzicht online via SharePoint

9 January 2014

Samen met de associatiepartner VUB maakt de EhB al jaren dagelijks twee persoverzichten. In het "Persoverzicht Universitaire Associatie Brussel" worden alle artikels weergegeven die het hebben over de VUB, de UAB of de EhB.

In het "Persoverzicht beleid, onderwijs en onderzoek" worden dagelijks de artikels geselecteerd over de onderwijsactualiteit, maar ook over prestaties van de concullega's.

lees verder

Onderwijsdag EhB over Maatschappelijke uitdagingen voor het hoger onderwijs

9 January 2014
28 Jan 2014 - 09:00

Op 28 januari 2014 vindt naar jaarlijkse gewoonte de Onderwijsdag plaats voor alle docenten en andere geïnteresseerden van EhB (op campus Kaai). Het thema dit jaar is 'Maatschappelijke uitdagingen voor het hoger onderwijs'. De personeelsleden van EhB krijgen een grote diversiteit aan workshops aangeboden rond diverse uitdagende thema's. Ook onze kunst- en creatieve opleidingen zullen hun gading vinden.

Enkele workshops zijn al bijna volzet dus snel inschrijven blijft de boodschap.

Maak uw keuze voor een workshop in de voormiddag én de namiddag.

lees verder

EhB vanaf deze week op de SID-in Onderwijsbeurzen in heel Vlaanderen

7 January 2014

Deze week start op donderdag de SID-in in Roeselare. Daarbij worden honderder scholieren uit de secundaire scholen van West-Vlaanderen verwacht om studieinformatie op te vragen over alle Vlaamse opleidingen. Uiteraard is ook EhB van de partij met een bovendien nieuwe stand!

De scholieren kunnen tot en met zaterdag vragen stellen aan de docenten van al onze departementen en opleidingen en uiteraard geven we de  nieuwe brochures mee.

Na Roeselare volgen nog SID-ins in:

lees verder

Mediargus wordt GoPress Academic

6 January 2014

De persdatabank Mediargus is vanaf 1 februari 2014 beschikbaar via een nieuw platform. Ook de naam verandert: Mediargus wordt GoPress Academic. De content wordt bovendien uitgebreid met een aantal extra Vlaamse en Franstalige magazines (onder andere Humo, Data News, Dag Allemaal, Joepie, Flair, Moustique, Paris Match, ...) en je kan ook de recentste nummers doorzoeken (voor het lezen van artikels uit de laatste twee nummers dien je echter te betalen).

lees verder