Nieuws Toegepaste Taalkunde

Inhoud syndiceren

Jongerenzender Brusk op stap met Brusselse studenten

10 October 2014

Studentenorganisatie Brik brengt elk jaar Br(ikList uit, een lijst uit met de leukste adresjes in Brussel voor nieuwe studenten.

lees verder

Oorverdovend nieuws: XL Air is terug!

9 October 2014

De zomerstilte is eindelijk voorbij! Vanaf 13 oktober is de Brusselse studentenradio XL Air terug te horen via de livestream. Er is nog meer reden tot juichen want de internetradio bestaat 10 jaar! Dat vieren ze het komende jaar dan ook uitgebreid en het liefst met u. Wat en hoe blijft nog even een verrassing, maar het wordt spectaculair.

lees verder

Br(ik organiseert Marché Vélo

1 October 2014

Op zoek naar een fiets? Een strakke fixie, een degelijke tweedehandse of een handige plooifiets? Wil je je fiets laten checken, in orde laten zetten of laten pimpen? Wil je een goed slot voor je fiets mét een reuzekorting? Kom dan op 8 oktober naar Marché Vélo, waar alles in het teken staat van de fiets, van het eten tot de films! 

Br(ik organiseert, i.s.m. CyCLO en de Beursschouwburg, voor de derde keer Marché Vélo.

-- GOEDKOOP --

lees verder

Stel u nu kandidaat voor de Departementsraad van Design & Technologie

29 September 2014

U bent verbonden aan het departement Design & Technologie (DT)? Dan kunt u zich nog tot dinsdag 14.10.2014 (9.30u) kandidaat stellen voor een mandaat in de Departementsraad.

lees verder

Achtduizend studenten trappen het Brusselse academiejaar af

29 September 2014

Brussel Brost, het feestelijk startschot van het Brusselse academiejaar, vierde donderdag haar vijfde verjaardag en dat zal Brussel geweten hebben. Onder een heerlijk nazomerzonnetje stroomden achtduizend studenten toe op de Akenkaai om er te vieren dat ze in Brussel studeren, om nieuwe vrienden te maken, gewoon te relaxen en vooral om te dansen. Heel veel te dansen.

lees verder

EhB opent met heuse show het academiejaar 2014-2015

29 September 2014

Wim Helsen was uitgenodigd als gastspreker, een jazz combo zorgde voor de muziek, en grote lichtbollen reageerden op het applaus van het publiek... dit keer stonden de departementen Management, Media & Maatschappij en Design & Technologie in voor de organisatie en het mocht gezien worden!

lees verder

Een internationale ervaring is goed voor je carrière

23 September 2014

Jongeren die in het buitenland studeren of een opleiding volgen, verwerven niet alleen specifieke vakkennis, maar versterken ook belangrijke vaardigheden die door werkgevers zeer gewaardeerd worden.

lees verder

Brussel Brost viert zijn vijfde verjaardag!

16 September 2014

Op 25 september 2014 is Brussel Brost aan de vijfde editie toe. Het Brusselse stadstudentenfestival groeide de afgelopen jaren niet alleen uit tot hét startmoment van het Brusselse academiejaar maar ook tot een van de meest originele afsluiters van het zomerfestivalseizoen. 

lees verder

Nieuw aanbod workshops voor secundair in brochurevorm en online

10 September 2014

Ook dit jaar biedt de EhB  tientallen workshops aan die het lessenpakket van de derde graad secundair onderwijs waardevol kunnen aanvullen. Onze opleidingen hebben namelijk voor heel wat vakken een interessante activiteit ontwikkeld.

We hebben ze uiteraard in een brochure gegoten (die verstuurd werd naar alle secundaire scholen) en ze zijn ook op onze website na te lezen. 

lees verder

Sterke scriptie? Ga voor de Vlaamse Scriptieprijs!

3 September 2014

Red je scriptie van een stofallergie! Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op €2.500. Ben je student, bijna afgestudeerd en je bachelor- of masterproef afgewerkt? Laat jij het resultaat van dat harde werk straks ook liever niet in een stoffige kast wegkwijnen?

lees verder