master journalistiek, de opleiding

Deze opleiding integreert vanaf het academiejaar 2013-2014 in de Vrije Universiteit Brussel. Alle informatie (brochures, ECTS-fiches,...) over deze integrerende opleiding op de website van Erasmushogeschool Brussel slaat nog op het academiejaar 2012-2013. Heb je vragen over de toekomst van onze academische hogeschoolopleidingen? Een antwoord lees je in onze lijst veelgestelde vragen.

Master in de journalistiek


Programma van 60 studiepunten (inclusief stage, 9 studiepunten).
Locatie: Campus Pleinlaan, Pleinlaan 2, 1050 Brussel
Inschrijvingen: lokaal E2.11

Een volwaardige academische master met een hoog praktijkgehalte

Twee opties 

  • gedrukte en onlinemedia 
  • radio- en tv-journalistiek


Een droom realiseren

Journalist worden is een droom van veel jongeren. De master journalistiek aan de Erasmushogeschool verhoogt je kansen aanzienlijk om je droom te realiseren. Tal van onze oud-studenten zijn aan de slag in de media. Je ziet, hoort en leest ze overal. In de mediawereld hebben we een stevige reputatie opgebouwd.

Ons succes
Een doorgedreven praktijkopleiding gekoppeld aan diepgravende achtergrondvakken.
  • Al onze praktijkvakken worden gegeven door ervaren beroepsjournalisten.
  • De studenten maken hun eindproducten helemaal zelf, van research tot afwerking.
  • Onze achtergrondvakken leren je kritisch te reflecteren en afstand te nemen van de dagelijkse journalistiek.
  • Je krijgt nuttige informatie over je rechten en plichten als journalist.
  • Je volgt een werkstage bij een krant, tijdschrift, internetredactie, radio- of tv-redactie, die vaak het begin van je carrière is

Bekijk hieronder interviews met vijf studenten die in 2011 genomineerd werden voor 'De Gouden Gom' en die getuigen over het vak en hun opleiding.

 3 bijdragen van studenten master radio- en tv-journalistiek werden in 2011 genomineerd voor de wedstrijd 'Kleur je media'

 
Download hier de opleidingsbrochure in pdf, of klik hieronder op de links naar pagina's met meer informatie op de website.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Splinternet

studentenblogs

De academische hogeschoolopleidingen gaan in 2013 - 2014 integreren in de universiteiten: lees hier meer over deze integratie.