Spaans

SPAANS, DE TAAL VAN DE TOEKOMST

Je vraagt je wellicht af waarom je Spaans zou gaan studeren. Daarvoor zijn er een heleboel redenen waarvan we er hier enkele opsommen:

Internationale taal

Spaans is de moedertaal van 400 miljoen mensen verspreid over heel de wereld. In 21 landen is Spaans de officiële taal.

 

Er wordt ook Spaans gesproken in de Verenigde Staten (door meer dan 30 miljoen mensen), op de Filipijnen en in Noord-Afrika.

Spaans behoort tot de officiële talen van internationale organisaties als de Europese Unie, de Verenigde Naties, OPEC, UNESCO, enz

Handels- en werktaal

In de handelsbetrekkingen met Spanje en Latijns-Amerika is Spaans belangrijk: het is de taal van een beloftevolle markt van 400 miljoen consumenten. Spaans begrijpen en spreken verhoogt de kansen op het vinden van werk in beroepssectoren als handel, export, toerisme, hotelwezen, vertalen en tolken, nieuwe communicatietechnologieën… Op Internet neemt het belang ervan iedere dag toe.

Cultuurtaal

Spaans geeft ons toegang tot een rijke culturele erfenis op het vlak van literatuur, muziek, schilderkunst, architectuur, film, dans, gastronomie,…

Namen als García Lorca, Carlos Fuentes, Picasso, Dalí, Buñuel, Almodóvar zijn begrippen geworden. En wie heeft er al niet aan gedacht een cursus salsa, tango of flamenco te volgen? De música latina is ook meer dan ooit populair en over de Spaanse tapas en wijn weet iedere lekkerbek alles!

Geef toe, wat houdt je nu nog tegen om Spaans te studeren?

Docenten

Anne Hoorelbeke

Philippe Humblé

Hélène Stengers